vastgoed

Laatst geüpdatet op 11 december 2023 om 05:09

De Nederlandse vastgoedmarkt is een belangrijke speler in de Europese economie. In 2022 was de waarde van de Nederlandse vastgoedmarkt geschat op €1,5 biljoen. De vastgoedbeleggingsmarkt in Nederland is sterk gefragmenteerd, met een groot aantal kleine en middelgrote spelers. De 3 belangrijkste vastgoedbeheerders in Nederland beheersen echter samen meer dan €12,5 miljard aan activa. Dit artikel beschrijft kort 3 Nederlandse vastgoedbeleggingsbeheerders. De vermogensbeheerders in dit artikel behoren tot de belangrijkste vastgoedbeleggers die in het land actief zijn.

A.S.R Real Estate

A.S.R Real Estate is de grootste vastgoedbeleggingsbeheerder in Nederland. Het bedrijf is een dochteronderneming van A.S.R. Holding, een Nederlands verzekerings- en pensioenbedrijf. A.S.R Real Estate heeft een lange geschiedenis in de vastgoedsector en beheert een portefeuille met een breed scala aan vastgoedobjecten, waaronder kantoren, woningen, winkels en logistiek. Per 31 december 2022 had A.S.R Real Estate €12,5 miljard aan activa onder beheer, verdeeld over 500 objecten.

Rubens Capital Partners

Rubens Capital Partners is een onafhankelijke vastgoedbeleggingsbeheerder. Het bedrijf is actief in Nederland en Duitsland. Rubens Capital Partners heeft een focus op het investeren in woningen en winkels. Per 31 december 2022 had Rubens Capital Partners €1,7 miljard aan activa onder beheer, verdeeld over 100 objecten.

PPF Real Estate Holding

PPF Real Estate Holding is een dochteronderneming van PPF Group, een Tsjechisch investeringsbedrijf. Het bedrijf is aanwezig in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. PPF Real Estate Holding heeft een focus op het investeren in kantoren en logistiek. Per 31 december 2022 had PPF Real Estate Holding €2,5 miljard aan activa onder beheer, verdeeld over 150 objecten.

Op zoek naar betrouwbare vastgoedbeheersoftware als particulier? Wij hebben voor jou een lijst samengesteld van onze top 8 vastgoedbeheer softwareaanbieders.

Waar Investeren in Vastgoed Buitenland?

Bent u op zoek naar lucratieve mogelijkheden om uw geld te investeren? Overweegt u om te investeren in vastgoed buitenland? In dit artikel zullen we dieper ingaan op waarom investeren in buitenlands vastgoed een verstandige keuze kan zijn en enkele van de meest veelbelovende bestemmingen bespreken.

De Voordelen van Investeren in Buitenlands Vastgoed

Het investeren in buitenlands vastgoed biedt tal van voordelen die het de moeite waard maken om te overwegen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Diversificatie van uw beleggingsportefeuille

Het spreiden van uw beleggingen is essentieel om risico’s te minimaliseren. Investeren in buitenlands vastgoed stelt u in staat om uw portefeuille internationaal uit te breiden, waardoor u niet afhankelijk bent van de prestaties van één enkele markt.

Potentieel voor Hogere Rendementen

Sommige buitenlandse vastgoedmarkten kunnen aanzienlijk hogere rendementen bieden dan de binnenlandse markt. Dit kan te maken hebben met lagere aankoopprijzen, groeiende toerisme-industrieën, of gunstige wisselkoersen.

Belastingvoordelen

Sommige landen bieden aantrekkelijke belastingvoordelen voor buitenlandse investeerders. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op uw belastingaangifte.

Top Bestemmingen voor Buitenlandse Vastgoedinvesteringen

Nu u bekend bent met de voordelen van investeren in buitenlands vastgoed, laten we enkele topbestemmingen verkennen die de moeite waard zijn om te overwegen:

Spanje – Zonnig en Aantrekkelijk

Spanje blijft een populaire bestemming voor vastgoedinvesteerders vanwege het aangename klimaat, prachtige stranden, en rijke cultuur. Steden zoals Barcelona en Madrid bieden diverse investeringsmogelijkheden, zowel voor huur- als koopwoningen.

Portugal – Groeiende Populariteit

Portugal heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen onder buitenlandse investeerders. De vastgoedmarkt blijft stabiel, en de kosten van levensonderhoud zijn redelijk. Lissabon en Porto zijn enkele van de meest veelbelovende steden voor investeerders.

Thailand – Exotisch en Betaalbaar

Voor degenen die op zoek zijn naar een exotische bestemming, biedt Thailand een aantrekkelijke vastgoedmarkt. Met betaalbare prijzen en een bloeiende toeristenindustrie, zijn steden zoals Bangkok en Phuket in trek bij investeerders.

Conclusie

Investeren in buitenlands vastgoed kan een slimme zet zijn om uw financiële doelen te bereiken. Het biedt diversificatie, potentieel voor hogere rendementen en belastingvoordelen. Overweeg de hierboven genoemde bestemmingen en doe grondig onderzoek voordat u beslist waar u wilt investeren.

Benieuwd naar het laatste vastgoednieuws en tips? Hou dan Rentical.nl in de gaten.


Overige artikelen