De Nederlandse vastgoedmarkt is een belangrijke speler in de Europese economie. In 2022 was de waarde van de Nederlandse vastgoedmarkt geschat op €1,5 biljoen. De vastgoedbeleggingsmarkt in Nederland is sterk gefragmenteerd, met een groot aantal kleine en middelgrote spelers. De 3 belangrijkste vastgoedbeheerders in Nederland beheersen echter samen meer dan €12,5 miljard aan activa. Dit artikel beschrijft kort 3 Nederlandse vastgoedbeleggingsbeheerders. De vermogensbeheerders in dit artikel behoren tot de belangrijkste vastgoedbeleggers die in het land actief zijn.

A.S.R Real Estate

A.S.R Real Estate is de grootste vastgoedbeleggingsbeheerder in Nederland. Het bedrijf is een dochteronderneming van A.S.R. Holding, een Nederlands verzekerings- en pensioenbedrijf. A.S.R Real Estate heeft een lange geschiedenis in de vastgoedsector en beheert een portefeuille met een breed scala aan vastgoedobjecten, waaronder kantoren, woningen, winkels en logistiek. Per 31 december 2022 had A.S.R Real Estate €12,5 miljard aan activa onder beheer, verdeeld over 500 objecten.

Rubens Capital Partners

Rubens Capital Partners is een onafhankelijke vastgoedbeleggingsbeheerder. Het bedrijf is actief in Nederland en Duitsland. Rubens Capital Partners heeft een focus op het investeren in woningen en winkels. Per 31 december 2022 had Rubens Capital Partners €1,7 miljard aan activa onder beheer, verdeeld over 100 objecten.

PPF Real Estate Holding

PPF Real Estate Holding is een dochteronderneming van PPF Group, een Tsjechisch investeringsbedrijf. Het bedrijf is aanwezig in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. PPF Real Estate Holding heeft een focus op het investeren in kantoren en logistiek. Per 31 december 2022 had PPF Real Estate Holding €2,5 miljard aan activa onder beheer, verdeeld over 150 objecten.

Op zoek naar betrouwbare vastgoedbeheersoftware als particulier? Wij hebben voor jou een lijst samengesteld van onze top 8 vastgoedbeheer softwareaanbieders.