Technisch beheer in vastgoed

Specialisten in technisch beheer

Wat is technisch vastgoedbeheer?

Vastgoedeigenaren weten dat de conditie van hun gebouw van groot belang is voor de waarde en de tevredenheid van huurders. Maar het technisch beheer van een pand kan veel tijd en geld kosten. Vastgoedbeheerders bieden op een efficiente manier technisch beheer aan, dat speciaal op maat is afgestemd op elke eigenaar. Door technisch beheer aan ons uit te besteden, weten eigenaren de kosten te drukken op alle technische werkzaamheden.

De vastgoedbeheerder neemt het onderhoud, de coördinatie van werkzaamheden en het omgaan met technische klachten uit handen. Daarnaast hebben de meeste aanbieders een ruime ervaring en landelijke dekking in heel Nederland.  Maar er zijn ook een hoop lokale aanbieders.

De belangrijkste werkzaam bij technisch beheer

Bij technisch vastgoedbeheer neemt de beheerder jou zorgen rondom het onderhoud van jouw woning uit handen. Onder technisch beheer vallen verschillende aspecten, waaronder brandveiligheid, facility management, energiemanagement en onderhoud. Indien gewenst, is het mogelijk om bepaalde aspecten zelf in beheer te houden. In overleg biedt de beheerder een op maat gemaakt pakket voor jou samen.

De taken op het gebied van technisch vastgoedbeheer zijn divers en omvatten onder andere. Hieronder enkele voorbeelden:

  • De beheerder is het eerste aanspreekpunt voor alle vragen en opdrachten omtrent onderhoud,  reparaties, klachten en storingen. Bij spoedreparaties of klachten bieden de meeste vastgoedbeheerders een 24-uursservice aan.
  • De coördinatie en samenwerking met service monteurs, loodgieters en herstelbedrijven. De beheerder houdt toezicht op de correcte uitvoering van de werkzaamheden.
  • Het periodiek vergelijken, afsluiten en onderhouden van servicecontracten met toeleveranciers.
  • Het uitvoeren van (periodieke) inspecties en het opstellen van inspectierapporten.
  • Het administreren, verrekenen en digitaal archiveren van offertes, bestekken, goedkeuringsformulieren en inspectierapporten.

Kortom, de aanbieder levert een totaalpakket aan op het gebied van technisch vastgoedbeheer.

Ga voor een goede technische dienst

Bij het kiezen van technisch beheer, is het van belang om na te gaan of het bedrijf samenwerkt met gespecialiseerde vakmensen. Veel beheerder bieden een eigen technische dienst aan. Dit bespaart je veel zoekwerk en geeft meer garantie op kwalitatief werk.

Uiteraard ben je wel volledig vrij om te kiezen voor een technische dienst, eigen aannemers kan je altijd kiezen voor bepaalde reparaties.

Kies je toch voor een inhouse technische dienst? Zorg ervoor dat je dan duidelijke afspraken maakt met de leveranciers die de beheerder gebruikt. Hiervoor kunnen vaste en voordelige tarieven opgesteld worden. Na elke opdracht kan je vragen voor een controle check op kwaliteit. 

Zorg voor continue onderhoud

Om de staat van je panden goed te houden, is het van belang om elk jaar vast te leggen wanneer groot en klein onderhoud plaatsvindt. Dit overleg je met de aanbieder van het technisch beheer van jouw panden. Je kan denken aan de wensen rondom dagelijks, groot en klein onderhoud. Werkzaamheden zoals:

  • Het beoordelen en registreren van alle meldingen
  • Het verrekenen van de service- en reparatie kosten.

Technisch beheer is transparant

Zorg voor een transparante en online inzage van alle documenten en (geplande) werkzaamheden.

Veelgestelde vragen over technisch beheer