Laatst geüpdatet op 23 juli 2023 om 12:22

Hieronder vijf wintertips voor vastgoedonderhoud als vastgoedbelegger. In de wintermaanden is het extra van belang goed zorg te dragen aan al je vastgoed. Mocht er sprake zijn van leegstand? Dan ligt kraak en vandalisme juist in de wintermaanden op de loer en is het belangrijk om je vastgoed goed te onderhouden. Het verval van vastgoed zorgt voor waardevermindering en extra kosten. 

Vastgoedonderhoud

Hieronder de 5 tips voor het onderhoud van je vastgoed. Heb je een of meerdere panden? En wil je dat je woningen in goede staat blijven? Het uitbesteden van vastgoedbeheer heeft veel voordelen.

Leegstand beveiliging van vastgoed

Juist in de donkere dagen zijn krakers en vandalisten extra actief. Is je woning of pand wel goed beveiligd? Misschien is het wel een goed idee om als verhuurder te investeren in beveiliging. Dit is namelijk een cruciaal onderdeel voor je vastgoedonderhoud. Hierin adviseren wij met de volgende tips en mogelijkheden:

Spoel leidingen door

Bij een lange periode van leegstand treden vaak problemen op met stank van de toiletten en wasbakken. Er is namelijk een grote kans, vooral bij oudere woningen, dat er een rioolstank zich in het pand verspreidt. Hier kunnen de buren en omwonenden ook last van krijgen. Om deze stankoverlast te voorkomen is het belangrijk om minimaal een keer week de toiletten en wasbakken te spoelen. 

Verstopte dakgoot voorkomen

In de herfstperiode vallen de bladeren van de bomen, mooi al die herfstkleuren. Al die bladeren kunnen wel voor overlast zorgen, zoals bladeren op het dak en in de dakgoot. Dit kan uiteindelijk leiden tot beschadigingen aan het dak en lekkages. Om grote kosten te voorkomen, is het van belang om dit tijdig schoon te maken. Je zou dit zelf kunnen doen of volledig kunnen uitbesteden. 

Voor alle reparaties en onderhoud is vastgoedbeheer vaak een optie om over na te denken. Verder heeft de vastgoedbeheerder vaak zelf een betrouwbaar onderhoudsteam, zo hoef je je geen zorgen te maken dat alles goed wordt uitgevoerd. 

Post verzamelen

Ontvang je nog post op het adres waar momenteel niemand woont? Zorg dan ervoor dat je om de zoveel tijd je post ophaalt. Zo voorkom dat belangrijke post niet blijft liggen. Ook geeft stapels post, reclamefolders en kranten op de deurmat vaak een onverzorgde indruk van je leegstaande pand. Je wilt natuurlijk dat je zo snel mogelijk rendement opbouwt als vastgoedbelegger. Op deze manier blijft je woning aantrekkelijk voor potentiële huurders en kopers, zo geef je niet de indruk dat het pad al langere tijd leeg staat. 

Ramen en kozijnen

Bij langere tijd van leegstand gaat de conditie van schilderwerk, ramen, kozijnen en deuren erg hard achteruit. Het gevolg hiervan is dat het een aantrekkelijke uitstraling van je pand geeft. Door goed vastgoedonderhoud wordt de waarde van je pand bewaakt. Daarom is het belangrijk dat zowel kunststof als houten kozijnen de juiste aandacht verdienen. Mocht je hier zelf geen tijd voor hebben en zou je dit graag willen uitbesteden? Een vastgoedbeheerder doet dus alle periodieke onderhoudswerkzaamheden voor je.

Heb je professioneel vastgoedbeheer nodig?

Staat je huurwoning leeg en wil je je woning laten beheren? Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk een geschikte huurder vinden voor je pand. Rentical kan je hiermee helpen! Wij doen het volledige vastgoedbeheer: financieel, technisch en commercieel beheer van al je huurwoningen en garageboxen

Ben je geïnteresseerd? Neem dan gerust contact met ons op.