Laatst geüpdatet op 5 november 2023 om 10:44

Als vastgoedbeheerder heb je veel taken te doen, zoals het beheren van huurders, het onderhoud van gebouwen en het opstellen van huurcontracten. Hier zijn 7 tips om je werk efficiënter te maken:

1. Gebruik een online klantportaal

Een online klantportaal stelt huurders in staat om hun eigen gegevens en documenten in te voeren en te uploaden, waardoor je tijd bespaart met het verwerken van papierwerk. Zo kunnen huurders zelf hun huurcontracten inzien, hun gegevens aanpassen en onderhoudsmeldingen doorgeven. Dit bespaart jou veel tijd en gedoe.

2. Gebruik een systeem voor het automatisch opstellen van huurcontracten

Een systeem voor het automatisch opstellen van huurcontracten voorkomt dubbel werk en zorgt ervoor dat alle contracten up-to-date zijn. Zo kun je snel en gemakkelijk huurcontracten opstellen voor nieuwe huurders en oude contracten verlengen.

3. Automatiseer de verwerking van huurnota’s en betalingen

Automatisering van de verwerking van huurnota’s en betalingen bespaart je tijd met het controleren van bankafschriften en het handmatig verwerken van betalingen. Zo kun je je focussen op andere taken, zoals het onderhouden van je vastgoed.

4. Automatiseer de huurverhogingen

Automatisering van de huurverhogingen voorkomt dat je de huurverhogingen vergeet en stelt je in staat om ze op tijd te communiceren met huurders. Zo kun je ervoor zorgen dat je huurders altijd op de hoogte zijn van de huurprijs en dat je geen huurgeld misloopt.

5. Gebruik een systeem voor het volgen van onderhoud

Een systeem voor het volgen van onderhoud stelt je in staat om onderhoudsmeldingen te volgen en ervoor te zorgen dat onderhoudstaken op tijd worden uitgevoerd. Zo kun je ervoor zorgen dat je vastgoed in goede staat blijft en dat je geen onnodige kosten maakt.

6. Gebruik een systeem voor het rapporteren

Een systeem voor het rapporteren stelt je in staat om informatie te verzamelen over je vastgoedportefeuille en deze te gebruiken om beslissingen te nemen over het beheer van je vastgoed. Zo kun je bijvoorbeeld zien welke panden goed presteren en welke panden aandacht nodig hebben.

7. Gebruik een systeem voor het genereren van documenten

Een systeem voor het genereren van documenten stelt je in staat om documenten zoals huurcontracten, onderhoudsrapporten en facturen automatisch te genereren. Zo kun je veel tijd besparen met het maken van deze documenten.

Vastgoedbeheer uitbesteden?

Rentical is een vastgoedbeheerder die je ontlast. We nemen alle zorgen uit handen, zodat jij je kunt focussen op andere dingen. Wij zorgen voor het vinden van huurders, het opstellen van huurcontracten, het innen van huur, het uitvoeren van onderhoud en nog veel meer. Je hoeft je nergens zorgen om te maken, wij hebben alles onder controle. Het uitbesteden van het beheer van je woningen, kan ook belastingvoordeel opleveren. Zo betaal je minder over je huurinkomsten in box 3.

Lees ook onze andere artikelen over de huis verhuren regels en onze uitgebreide checklist gemeubileerd verhuren.